Az aszalt füge rostban, ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag. Kitűnik magas kálium tartalmával, és omega-3, omega-6 esszenciális zsírsavakat és fitoszterin vegyületeket tartalmaz.
A füge a Közép-Kelet és a Mediterráneum területén terjedt el leginkább, de hazánkban is megtalálható már ez a több, mint 7000 éves gyümölcs. Jótékony hatását már akkor felismerték, vallási rituálékban is használták.
Az aszalt füge a többi aszalt gyümölcshöz hasonlóan főleg szénhidrátot (cukrot) tartalmaz, kevés fehérjét és elenyésző mennyiségű zsírt. A rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében. Más gyümölcshöz képest kalcium tartalma jelentős. A fügében található antioxidánsok fontosak minden sejtünk működéséhez. Tápanyagai a bőrön keresztül is hatásosak, maszkokat, krémeket, bőrradítokat készíthetünk nyers vagy aszalt füge felhasználásával.
Összetevők:
100% füge*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Allergének:
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1041 KJ / 249 kcal
Zsír: 0,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 54,1 g
- amelyből cukrok: 47,9 g
Rost: 9,8 g
Fehérje: 3,3 g
Só: 0,001 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Kiszerelés: 200 gramm
Felhasználás:
Az aszalt füge önmagában is fogyasztható, mint desszert vagy csemege, de gyümölcssalátába (különösen egy téli gyümölcssalátába) is beleillik. Desszertek, energiaszeletek, müzlik, de akár főételek vagy köretek hozzávalója is lehet.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Törökország
Gluténmentes, Paleolit, Tojásmentes, Szénhidrátcsökkentett, Laktózmentes, Vegán
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. augusztus