A datolya édes zamata.
A szirupgyártás folyamata: a datolyát megfőzik, magtalanítják, a levét kipréselik, leszűrik és besűrítik. A színe sötétbarna, íze tipikus édes datolyaíz.
Összetétel:
datolyalé koncentrátum*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 1583 kJ / 373 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 81,6 g
- amelyből cukor: 0 g
Rost: 3,7 g
Fehérje: 8,7 g
Felhasználása:
cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Belgium
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 február