A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. Többek között pattogatták is. A kukorica és a pattogatott kukorica gyorsan elterjedt a világon. Egyszerűsége és olcsósága kedvezett ennek. Az első popcorn készítő gépet a 19. században készítették és népszerűsége azóta is töretlen. A popcorn úgy készül, hogy hő hatására a szemek belsejében lévő víz felforr, ezért belső nyomás keletkezik, ami robbanás kíséretében távozik a magból.
Összetevők:
kukorica*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1466 kJ / 347 kcal
Zsír: 3,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 64,2 g
- amelyből cukor: 1,4 g
Fehérje: 9,2 g
Só: 0,015 g
Felhasználás:
A kukoricaszemeket pattogtató géppel, vagy tűz felett fedett edényben kipattogtatjuk. A kész popcornt fűszerezhetjük, megforgathatjuk hidegen sajtolt olajban, vagy olvasztott fűszerezett növényi margarinban.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július