Durva szemű kukoricaőrlemény, bio kukoricából.
A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.
Jelentőség, hatások: A kukoricadara leginkább szénhidrátban (keményítőben) gazdag, de tartalmaz jelentős mennyiségű fehérjét is. Rosttartalma magas, ami segít leküzdeni a székrekedéses panaszokat. Ezen kívül B-vitamin tartalma is említésre méltó.
Összetevők:
kukorica*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1334 kJ / 319 kcal
Zsír: 3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,27 g
Szénhidrát: 75,5 g
- amelyből cukor: 5 g
Rost: 6,3 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,0009 g
Felhasználás:
A kukoricadara széleskörűen felhasználható. Semleges íze miatt édesen és sósan is fogyasztható. Készülhet belőle kása, puliszka, polenta, pizzatészta, desszert, levesbetét és panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Szlovákia.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 április