BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G
BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G

BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G

3.675 Ft
Termékkód: 49208
Kiszerelés: 250 g
Egységár: 14.700 Ft / kg
36 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
10 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes

Az amaránt liszt jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról.

A barnás-szürkés színű liszt sűrítő hatása jelentős, ezért használatánál erre figyelni kell. Az amaránt liszt az amaránt magból készül, így ugynazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, Kitűnő kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Ásványi anyag tartalma: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Tápanyagtartalom 100g-ban:
Energia 1513 kJ/ 359 kcal
Fehérje 14,2 g
Szénhidrát/Cukor  56 g/0,39 g
Zsír/Telített zsír 6,3 g/1,9 g
Rost  11 g
Nátrium 21 mg

Felhasználás:
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.

Kernyér amarant liszttel

Hozzávalók:

Elkészítése:
Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk. A hozzávalókat beleszitáljuk egy keverőtálba, összekeverjük, és langyos víz hozzáadásával a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk. A kezünket beolajozzuk (mivel a massza eléggé ragad), és cipót formázunk a tésztából. Belehelyezzük a kenyérsütő formánkba. A tűzhely közelében vagy fűtőtesten megkelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, ha megkelt a tésztánk belehelyezzük, és megsütjük.

Származási ország:  Ukrajna

Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 március

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.