A mézek bestsellere, igazi Hungarikum! A legtöbbet fogyasztott méz hazánkban az akácméz, kellemes, enyhe íze és intenzív illata miatt a magyar háztartások kedvence. A Magyar Méz Manufaktúra BIO Akácméz folyékony állapotát hosszan megőrzi, mindennapi fogyasztásra, teába, kávéba, kenyérre, vagy akár önmagában is ajánljuk!
Az akácméz ismert fertőtlenítő, csonterősítő, immunerősítő hatásáról, de kiváló emésztési zavarok ellen, felső légúti megbetegedésekre, gyomorsav túltengésre. Alkalmazzák izomlazító, köhögéscsillapító, májregeneráló hatása miatt, valamint enyhíti a torokfájást és vérszegénység ellen is kiváló. Alacsony pollenkoncentrációja miatt allergiások is fogyaszthatják (fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával). A fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be, a színe a fehértől a halványzöldes sárgáig terjed.
Összetevők:
Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.
Allergének: virágpor
Tápérték (Kcal):304
Tárolás:
Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten. Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45 C-os) italba tegyünk minősége megőrzésének érdekében.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 június