Ropogós kukoricapehely. Hozzáadott cukor-mentes.
A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricapelyhet vagy corn flakest a 19. században találták fel, teljesen véletlenül.
Jelentőség, hatások:
A kukoricapehely kedvelt reggeli étel, ám nem mindenkinek ajánlott. Glikémiás indexe igen magas, gyorsan megemeli a vércukorszintet, ezért cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyni vágyóknak nem ajánlott. Pozitívum, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Összetevők:
kukorica*, napraforgólecitin*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Allergének:
Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1562 kJ / 373 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 81,6 g
- amelyből cukor: 1,3 g
Fehérje: 7,0 g
Só: 0,2 g
Felhasználás:
Fogyassza magas rosttartalmú gabonapehellyel (pl. zabpehely, hajdinapehely) vagy olajos magokkal összekeverve, akkor lassabban emeli meg a vércukorszintet és később fog megéhezni.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Németország
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 február