BIO GLUTÉNMENTES BIORGANIK ZABPEHELY 500G
BIO GLUTÉNMENTES BIORGANIK ZABPEHELY 500G

BIO GLUTÉNMENTES BIORGANIK ZABPEHELY 500G

3.087 Ft
Termékkód: 46632
Kiszerelés: 500 g
Egységár: 6.174 Ft / kg
30 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
10 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes

Magas rosttartalmából adódóan kiváló a rostszegény gluténmentes diétához. B és E vitaminok, vas, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, illetve fehérje található benne.Fogyasztása teltségérzetet okoz, ezért a reggelire zabpelyhet fogyasztók kevésbé hajlamosak a délelőtti nassolásra.

A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.

A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.

Összetétel:
zabpehely*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból

Átlagos tápérték adatok 100 g-ban
Energiaérték: 1558 kJ / 368 Kcal
Zsír:  6,24 g
- amelyből telített zsírsavak:  0,96 g
Szénhidrát: 61,2 g
- amelyből cukrok: 1,3 g
Rost:  8,1 g
Fehérje:  12,7 g
Só: 0,02 g

Felhasználása
Világosbarnás, fehér gluténmentes bio zabpehely, hántolt, tisztított egész zabszemekből. Felhasználása kásákba, müzlikbe, süteményekbe

Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.

A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Származási hely: Németország.

 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2023

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.