Az eritrit vagy eritritol egy természetben is előforduló cukoralkohol. Édesítőereje 60-70%-a a nádcukorénak, külalakja hasonló, de nem karamellizálható. A vékonybélben kb. 90%-a felszívódik, de nem szolgáltat energiát, nem hasznosul a szervezetben, hanem a vesén keresztül ürül. Egészséges bélrendszer esetén nem okoz puffadást.
Előnyei:
Hátrányai:
Összetevők: eritritol
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia 0 kJ / 0 kcal
Zsír 0 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 99,8 g
- amelyből cukor 0 g
- amelyből poliol 99,8 g
Rost 0 g
Fehérje 0 g
Só 0 g
Felhasználás:
Sütéshez nem a legjobb választás, mivel 160 fokon lebomlik és elveszíti az édes ízét. Folyadékokat óvatosan édesítsünk vele.
Nagyobb mennyiségben van rá szükség a kívánt édesség eléréséhez (kb. másfélszeres mennyiségre).
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021. december