Tápláld a bélflórádat az Inulinnal!
Az inulin növényi rost, amelyet az emberi emésztőenzimek nem tudnak lebontani, így változatlan formában jut el a vastagbélbe, ahol a hasznos bélbaktériumok táplálékául szolgál. Ahogy a baktériumok lebontják az inulint, gázok szabadulnak fel, ami puffadást okozhat. Ezért a kellemetlen tünetek megelőzése érdekében lassan szoktassuk hozzá a szervezetünket. Édes ízű.
Mi az Inulin?
Az inulin egy természetes prebiotikum, amelyet a cikória, a spárga, a banán és a hagymafélék, mint a fokhagyma és a vöröshagyma, gyökereiben és gumóiban található. Poliszacharidként hosszú láncú fruktózmolekulákból áll, melyeket az emberi emésztőrendszer nem tud lebontani. Ezáltal emésztetlenül jut el a vastagbélbe, ahol táplálja a bélflóra hasznos baktériumait.
Előnyei:
Összetevők:
cikória inulin
Általános tápanyagtartalom 100g termékben:
Energiaérték: 884 kJ / 218 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 12 g
- amelyből cukor: 12 g
Rost: 85 g
Fehérje: 0 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Felhasználási javaslat:
Felhasználása prebiotikumként. Turmixokban, süteményeknél készítésénél növényi tejekben.
Az inulin por formában kapható, és könnyen hozzáadható ételekhez és italokhoz. Ajánlott napi adagja 5-10 gramm.
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2023 október