A stevia levelét, illetve az abból kinyerhető és az édes ízért felelős szteviozidokat sokfelé édesítőszerként használják, ízhatása azonos tömegű cukorénál mintegy 300-szor erősebb, lassabban alakul ki és tovább tart.
Ételek és italok édesítésére használják és főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása esetén nem jelentkezik fogszuvasodás. Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekben édesítésre.
Összetevők:
szorbit, mononátrium-citrát, nátriumhidrogén-karbonát, szteviol-glikozid (12,9%), szilícium-dioxid csomosodást gátló: magnézium sztearát
Felhasználási javaslat:
1 tabletta= 1 kockakukor
Felhasználható bármilyen étel és ital édesítésére, a cukor teljeskörű helyettesítésére.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021. december