A hajdinaliszt a hajdina finomra őrlésével készül.
A hajdinának figyelemre méltó a rost-, és fehérjetartalma, így jó döntés lehet az étrendbe iktatni.
A közelmúltban a hajdina népszerűsége egyre terjed, mint tápanyagban gazdag, egészséges, élelmiszer. A hajdinában megtalálható bioaktív flavonoidok, zsírsavak, poliszacharidok, fehérjék és aminosavak, élelmi rostok miatt nagyszerű gluténmentes alapanyag lehet.
Összetevők:
100% hajdinaliszt
Allergének:
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült. A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1469 kJ /344 kcal
Zsír 3,1 g
- amelyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 63 g
- amelyből cukrok 0,7 g
Rost 5,9 g
Fehérje 14 g
Só 0,01 g
Felhasználási javaslat:
főzelékek, szószok sűrítéséhez, akár palacsinták készítéséhez. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható más lisztekkel keverve. Alkalmas a vékony - palacsintaszerű - vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez is.
Tárolás:
száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 január