Gluténmentes sütemények készítéséhez használható alapanyag.
Összetevők:
Rizsliszt, kukoricakeményítő, kölesliszt, borsófehérje, sürítő anyag (guárgumi, xanthan), psyllium, cukorrépa rost.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 1455 kJ / (346kcal)
Fehérje: 5,8 g
Szénhidrát: 79 g
Összes zsír: 0,8 g
Telített zsír: 0,1 g
Rost: 2,8 g
Só: 0,1 g
Felhasználás:
Fogyasztható gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes diétában.
Linzer alapú gyümölcstorta
Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát és a pite tál méretére elnyújtjuk és a pite tálat kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk a tésztát, a sütőt 180C-ra előmelegítjük és világosra sütjük a tésztát. Kihűtjük eper lekvárral megkenjük a tészta körlapját, megfőzzük a pudingot, kihűtjük, a tejszínt felverjük a habrögzítővel és a kihűtött pudinghoz keverjük. ezt is a lekvár tetejére kenjük, majd a megmosott eperrel kirakjuk a tortát, a zselét elkésztjük és az eper tetejére kanalazzuk, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 január