Értékes növényi fehérjéket, ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat és élelmi rostokat tartalmazó, a teljes olajos magvakhoz képest alacsonyabb (préselés révén csökkentett) zsiradéktartalmú, fehérjében és rostban gazdag növényi élelmiszer. A dió, a tökmag és a kendermag tápanyagai hatékonyan kiegészítik egymást.
Allergének:
Olajos magvakat, szezámmagot is felhasználó üzemben készül. Az üzembe gluténtartalmú összetevő nyomokban sem kerül.
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia 1455,6 kJ | 346,2 kcal
Zsír 12,6 g
- amelyből telített zsírsavak 1,94 g
Szénhidrát 12,4 g
- amelyből cukrok 4,68 g
Rost 13,4 g
Fehérje 45,8 g
Felhasználás:
Igény szerint 1-2 evőkanál turmixba, krémlevesekbe keverve fogyasztható!
Ajánlott napi 1-2 evőkanálnyi (10-20 g) keverék fogyasztása, készételbe, folyadékba, kásába, turmixba, smoothie-ba, levesbe, főzelékbe keverve.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 szeptember