A lisztkeverékben speciális arányban megtalálható növényi rost a konjak és az útifű mely térfogatnövelő hatása révén képes lággyá, omlóssá varázsolni a tésztát, valamint a kész tészta tartósan friss hatású lesz tőle, azaz másnap sem lesz száraz, mint ez egyéb gluténmentes tésztákra jellemző lehet.
Összetevők:
tápióka keményítő, kókuszliszt, arany lenmagliszt, útifűmaghéj liszt, konjak liszt
Allergének:
Nyomokban dióféléket, mustármagot, szezámmagot és kukoricát tartalmazhat.
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1474 kJ/350 kCal
Zsír 5g
- amelyből telített 3,6g
Szénhidrát 62,7g
- amelyből cukrok 3,3g
- poliolok 0g
- keményítő 59,5g
Rost 14,1g
Fehérje 6,5 g
Só 0,1g
Felhasználás:
A sózott, klopfolt húst először a keverékbe, majd felvert tojásba és ismételten a keverékbe forgatjuk, majd bő, közepesen forró kókusz olajban kisütjük. A vékony panírt kedvelők először tojásba, majd egyszer forgatva a panírkeverékbe süssék ropogósra a hússzeletet. Speciális receptúrájának, köszönhetően nem kell külön morzsába forgatni!
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023