Intenzív cékla ízvilágú, ropogtatnivaló lapocskákból álló termék, amely céklából, sárgarépából, zöldségekből és lenmagból készül.
Glutén-, cukor-, tej-, tojás-, szójamentes.
Miért jók a nyers ételek? Miért jók neked is az élő ételek?
Hatékonyabb tápanyagbevitel
A növényeket nyersen, eredeti állapotukban a legjobb fogyasztani, mert így tartják meg leginkább a bennük tárolt tápanyagokat: vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, enzimeket és még sok olyan egymást kiegészítő, teljes egységet képviselő tápanyagot. Az enzimek 40-42 fokon, a vitaminok is hőkezelésre – pl. C vitamin 60C fok felett – lebomlanak, és ezek hiányában a különböző tápanyagok vagy nem is hasznosulnak, vagy a szervezetnek a saját tartalékaiból kell a szükséges enzimeket előállítania (ami például a hasnyálmirigy természetellenes túlterheléséhez vezet).
Magas napenergia-tartalom
A növények zöld festékanyaguk segítségével közvetlenül képesek felvenni a Nap energiáját a napfényből. (Éppen ezért „Nap-konzerveknek” is hívják őket.) Ezt jelzi erős ún. biofoton-sugárzásuk is. A táplálékok közül a friss, érett, nyers gyümölcsök, dió- és zöldségfélék, bogyók, levelek, szárak, gyökerek és magvak bocsátják ki a legerősebb biofoton-sugárzást. Az eltárolt napenergia leginkább sértetlen, természetes formájában vehető fel belőlük. A zöld levelekből készített zöldturmix maga a folyékony napenergia.
Könnyebb emésztés, jobb vitalitás
Az enzimek jó emésztést és anyagcserét biztosítanak. Lehetővé teszik a tápanyagok (vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, fehérjék, szénhidrátok, zsírok és olajok) szervezetbe kapcsolását. Hőkezelés hatására azonban (kb. 40-42 fok felett) lebomlanak, és ezek hiányában a különböző tápanyagok vagy nem is hasznosulnak, vagy a szervezetnek a saját tartalékaiból kell a szükséges enzimeket előállítania (ami például a hasnyálmirigy természetellenes túlterheléséhez vezet).
Folyadékpótlás
Az élő ételekkel bőséges mennyiségű vizet juttathatunk a szervezetbe. A megfelelően hidratált test reflexei, érzékelése nem tompul le, az agy nem hagy ki, reakciói nem lassulnak le, a bőr és a száj nem szárad ki, nem lesz székrekedés, stb.
Immunrendszer erősítés
A megfelelően táplált szervezet kevesebbszer betegszik meg és nem kell számolnia az emésztési leukocitózissal sem, a tényleges kórokozók felkutatásával és likvidálásával foglalkozhat, nem pedig az emésztetlen tápanyagokkal.
Rostbőség
Az élelmi rostok javítják a bélműködést. Az egészséges bél és bélflóra erős immunrendszert is jelent.
Organikus sótartalom
A növényi táplálék szerves (organikus) sókat tartalmaz, amelyet az emberi szervezet képes feldolgozni és beépíteni. A szervetlen sók (pl. tengeri só) ezzel szemben lerakódnak a szervezetben, és jelentős mennyiségű vizet kötnek meg (1g konyhasó pl. 120g vizet), melyek számos betegség forrásai. Tiszta növényi étrendre térve a szervetlen sók és az általuk megkötött víz kiürül a szervezetből; javul az anyagcsere, normalizálódik a vérnyomás. A szerves sók, melyek utánpótlása a növényi táplálékkal biztosított, az enzimek által a szervezetbe épülve maradnak.
Összetevők:
cékla (30%), sárgarépa, lenmag, citrom, hagyma, fokhagyma, őrölt pirospaprika, kápia paprika, só
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1512 kJ/365 kCal
Zsír 25.4 g
- amelyből telített zsírsavak 2.2 g
Szénhidrát 10.7 g
- amelyből cukor 5.8 g
Fehérje 12.6 g
Só 0.3 g
Élelmi rost 13 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 augusztus