A vöröslencse tészta a búzatészta népszerű alternatívája. A hagyományos tésztához képest nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, magas a rost tartalma és kevesebb szénhidrát van benne, mint a búzatésztában.
Összetevők:
vöröslencseliszt (50%), tápióka keményítő, cikóriainulin (4%) , stabilizátorok (xantángumi, guargumi ), antioxidáns ( E306).
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 1404 kJ / 330 kcal
Zsír 0,8 g
- amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 62,4 g
- amelyből cukrok 0,8 g
Rost 11,6 g
Fehérje 13 g
Só 0,1 g
Felhasználási javaslat:
Tízszeres mennyiségű sózott, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021. december