Kukoricamentes vegán száraztészta lassan felszívódó szénhidrátokkal.
Összetevők:
Hajdinaliszt, ivóvíz, batátaliszt.
A termék szezámmagot is feldolgozó bérgyártónk üzemében készült.
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100g száraz-tésztában / 100g kifőtt tésztában*
Energia: 1510 kJ /357 kcal - 581 kJ /137 kcal
Zsír: 3,4 g / 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g / 0,2 g
Szénhidrát: 65,3 g / 25,0 g
- amelyből cukrok: 5,3 g / 2,0 g
Rost: 6,2 g / 2,4 g
Fehérje: 13,2 g / 5,1 g
Só: 0,05 g / 0,02 g
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 4-6 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024.