Szépség és rugalmasság. Különleges táplálkozási célú élelmiszer elsősorban sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére.
A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).
Összetevők:
Kollagén peptidek (hidrolizált kollagén)
Átlagos tápérték 100g-ban/ 10g-ban/ 30g-ban:
Energia 1530kJ / 360kcal - 153kJ/36kcal - 459kJ/108kcal
Zsír 0g 0g 0g
Szénhidrát 0g 0g 0g
- ebből cukrok 0g 0g 0g
Fehérje 90g 9g 27g
Só 0,7g 0,07g 0,21g
Fogyasztási javaslat:
Napi 1 púpozott evőkanál (10g) fogyasztását javasoljuk min. 3 hónapon keresztül, hogy a megfelelő hatást elérjük. Akár 3 púpozott evőkanállal (30g) is fogyaszthatunk naponta összesen. Legjobb reggelihez és/vagy lefekvés előtt fogyasztva.
Bármilyen folyadékba belekeverhető, akár forró levesbe is, íze nincsen, illetve alig van. Meleg vízbe, tejbe vagy kókusztejbe keverve, édesítve, vaníliával ízesítve finom ital készíthető belőle. Müzlit belekeverve vagy banánt beleturmixolva/beleszeletelve még finomabb. Kiváló indítója a napnak reggel....
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023