A szervezet és az emésztőrendszer hatékony működéséhez szükséges a megfelelő rostmennyiség fogyasztása. A legtöbb ember az ideálisnál jóval kevesebb rostot fogyaszt napi szinten.
Az útifű maghéj egy alapvetően gluténmentes, természetes, növényi rost, mely folyadékkal keveredve nedves "kocsonyát" képez. Bármilyen használata mellett nagyon fontos a megfelelő, emelt mennyiségű folyadék bevitele.
Összetevők:
útifű maghéj (psyllium husk)
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 850 kJ / 203 kcal
Zsír 1 g
- amelyből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát 3,6 g
- amelyből cukrok 0,5 g
Rost 82 g
Fehérje 3,9 g
Só 0,25 g
Felhasználása:
tojás helyettesítésére süteményekben, péksüteményekben; sikér helyettesítésére gluténmentes lisztekhez; rostforrásként müzlikhez, joghurtokhoz; panírozáshoz is kiváló lehet 3. fázisban zsemlemorzsa helyett, akár darált dióval elkeverve; ketogén és paleo kenyerek, lepények készítéséhez
Tárolás:
száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: India
Nettó tömeg: 300 g
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023 augusztus