A Nature Cookta Útifű maghéj liszt növényi eredetű alapanyag, mely a vegetáriánusoknak és a diétázóknak is igazi csodaszer. Remek mártások, főzelékek sűrítéséhez, valamint süteményekhez, tortakrémekhez, pudingokhoz egyaránt.
A népszerű útifű maghéj
Az útifű maghéj latin neve (Psyillium Husk), mely a "psylla" görög eredetű szóból ered, jelentése bolha. Mintegy 15.000 bolhára hasonlatos magot rejt ez az Indiában őshonos útifű, melyek 2-3 mm nagyságúak és tojásdad alakúak. A szívós növény a túlélésre rendezkedett be, a levelei is fogazottak. A különleges egyiptomi útifű rövid gyökértörzzsel rendelkezik, melyből a tőlevélrózsa és a tőkocsány ered. Csak nevében hasonlít a Magyarországon is megtalálható lándzsás útifűhöz.
Az egyiptomiak által felfedezett univerzális növény az 1900-as évektől az európaiak életében is egyre hangsúlyosabb szerepet töltött be mind az étkezés, mind a gyógyítás területén.
Az útifű maghéj liszt a konyhában
Számos különleges és értékes tulajdonságokkal rendelkezik. Remek vízmegkötő és sűrítő hatással is bír. Használatával az ételek tökéletes állaga mindig garantált. Ha eddig a zselatinnal nem mindig sikerült a legjobb textúrájú ételeket készíteni, ezentúl a Nature Cookta Útifű maghéj liszt erre a legjobb biztosíték. Alkalmazásával a pékáruk sem vizesednek be. A főzelékek, mártások, szószok készítéséhez legalább annyira kiváló alapanyag, mint az édes finomságokhoz. Zselésítő hatása segítségével a pudingokat, tortakrémeket is könnyedén elkészíthetjük. Fontos, hogy alkalmazása mellett megfelelő mennyiségű vizet is fogyasszunk. A kísérő folyadék grammonként 30 ml.
Tartalmaz: 99%-os tisztaságú útifű maghéj liszt
Kiszerelés: 250 gramm
Figyelmeztetés:
Az útifű maghéj liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2015. június