99,92% tisztaságú aszkorbinsav.
Az aszkorbinsav – egy nélkülözhetetlen segítőtárs. Mint élelmiszer-adaléknak E 300 az EU-száma. A c-vitamin kémiai neve az aszkorbinsav. Vízben oldódik, könnyen oxidálódik, megköti a szabad gyököket, segíti a vas felszívódását, gátolja a nitrozamin-képződést, és erősíti az immunrendszert. Az „aszkorbinsav” elnevezés onnan ered, hogy ez az anyag hat a skorbut ellen (antiskorbut). A C-vitamin kémiailag a szénhidrátokhoz tartozik, funkcionálisan a savakhoz, fiziológiailag pedig a vitaminokhoz.
A legtöbb emlős képes arra, hogy enzimek útján C-vitamint szintetizáljon, míg az ember és más főemlősök nem rendelkeznek ezzel a képességgel, pedig ez a vitamin összetett szerepe miatt nélkülözhetetlen számukra. Mert a legtöbb emlős ennek köszönhetően nem ismeri az érelmeszesedést, nem kap szívinfarktust, sőt még csak meg sem fázik. A mi testünkből azonban hiányzik az L-aszkorbinsav szintetizálásához nélkülözhetetlen enzim, az L-gulonolakton-oxidáz. Hiány esetén egyértelmű hiánytüneteket mutatunk, a teljes megvonás pedig a biztos halálhoz vezet.
A C-vitamin nélkülözhetetlen és létfontosságú a test számára, és naponta többször is be kell juttatni a szervezetbe, mert az csak csekély mértékben képes tárolni. Túladagolása nem lehetséges, mert a felesleget mellékhatások nélkül kiválasztja a szervezet. Természetes antioxidáns, gyulladásgátló és méregtelenítő hatású. Feszesíti a bőr és lassítja az öregedést.
Felhasználás:
Keverje el az ideális mennyiséget * gyümölcslében, vízben vagy teában.
*: Az ideális mennyiség testsúlykilogrammonként 30 mg.
Figyelmeztetés:
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.