A C-vitamin az immunrendszer egyik fő erősítője, amely fokozza a fehérvérsejtek képződését, segíti működését. Fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében és a vas hatékony felszívódásában. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani.
Az étkezési aszkorbinsav a sütés-főzés során gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használható, túladagolása nem lehetséges, hiszen a szervezet számára felesleges mennyiség a vizelettel természetes módon kiürül.
Kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával a tészta könnyebb, nyújthatóbb állagú lesz, sütés után pedig kevésbé morzsálódós pékárut kapunk.
Befőzés során is kedvelt adalékanyag és természetes tartósítószerként is használhatjuk, hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.
A termék biofermentációval, nem génmódosított alapanyagból készül (non GMO).
Összetevők:
L-aszkorbinsav
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése.
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1294 kJ / 299 kcal
Zsír: 0 g - amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0 g - amelyből cukor: 0 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Felhasználási javaslat:
Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez), tartósítószerként (befőttekhez, lekvárokhoz).
Származási ország: Kína
Figyelmeztetés:
Az emberi szervezet az L-aszkorbinsavat tudja érdemlegesen hasznosítani, a D típusút nem.
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2021. január