Mire jó?
Proteinben illetve rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan:
Energia 1534 kJ/ 362 kcal
Fehérje 27,2 g
Szénhidrát 54,9 g
- ebből cukor 2,3 g
Zsír 2,6 g
- ebből telített zsír 0,6 g
Rost 5,2 g
Ásványi anyagok: vas, magnézium
Vitamin: B1
Felhasználása:
Gyorsan megpuhul, nem szükséges áztatni. Kiváló levesek, szószok, pürék készítéséhez.
Főzése:
Főzési ideje kb 10-20 perc. Ez idő alatt elveszíti vörös színét (inkább sárgás színűvé válik) és pürés állaga lesz.
Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, remek fogyókúrás étel. Candida diéta alatt is fogyasztható. Természetben előforduló formájában gluténmentes.
Receptek: vöröslencse-krém, vöröslencse leves, vörös-és fekete lencsefőzelék
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen!
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023