A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak. A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet. A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat.
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan:
Energia 1259 kJ / 301 kcal
Fehérje 21,3 g
Szénhidrát 47,8 g
Zsír 1,6 g
Élelmi rost 23,2 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Jótékony hatással van: egészségvédő, szívműködést szabályozó, csontok-, fogak egészsége
Felhasználása:
salátákhoz, levesekhez, főzelékekhez, mexikói ételek készítéséhez.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023