A fafül gomba szárított fekete gomba, melynek semleges az íze. Sajátos, kocsonyás-ropogós állaga miatt kedvelik, mely levesekben és más vegyes ételekben - akár salátákban is - kitűnően érvényesül. Magas a B-vitamin tartalma, magnézium, kálcium és vasforrás. Kiválóan szárítható és fagyasztható. Áztatás-, vagy fagyasztásból való felolvasztás után tökéletes módon visszanyeri eredeti formáját és rugalmasságát.
A fafül gombát elsősorban a kínai, különösen a szecsuáni konyha kedveli. A természetben a fák kérgén nő, illetve ott is termesztik. Frissen szedik, majd szárítva tárolják. A szárított fafülgomba színe szürkésfekete. Víz hozzáadására megduzzad, és sötétbarna, fodros szirmok alakját ölti.
Összetevők:
100% szárított fafül gomba.
Tápérték 100g termékben:
Energia 715 kJ / 171 kcal
Zsír 1 g
Szénhidrát 67 g
Fehérje 9 g
Elkészítési javaslat:
Főzze a gombát forró vízben 80 fokon, legalább 10 percig. Ezután öntse le róla a vizet, és mossa át a gombát friss folyó víz alatt fogyasztás előtt. Ne egye nyersen!
Tárolás:
Száraz helyen tartandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2022 március