Miért jó?
Az aszalt szőlő - ismert nevén mazsola - ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő. Kitűnő vasraktár, és nagyon jó káliumforrás. Rostjai segítik az emésztést és csökkentik a rossz koleszterin szintjét a vérben. Úgy tartják, hogy rendszeres fogyasztása – káliumtartalmának köszönhetően – megakadályozza a kisebb ráncok, szarkalábak kialakulását. A mazsola apró szemű mag nélküli szőlőből készül, általában süteményekbe teszik.
Összetevők:
mazsola, gyapotmagolaj
Allergének:
Nyomokban földimogyorót és dióféléket is tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1410kJ/332kcal
Zsír 0,8g
- amelyből telített zsírsavak 0,3g
Szénhidrát 77g
- amelyből cukrok 65g
Fehérje 2,7g
Só 0,01g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.