A vörösáfonya kiváló tápanyag, ásványi anyag és vitaminforrás. Vitaminok közül nagymértékben található benne C, B és A-vitamin. Ásványi anyagok közül kalcium, magnézium és kálium tartalma kimagasló. Jelentős az antioxidáns fenol és aszkorbinsav tartalma, ennek köszönhetően hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához. Az aszkorbinsav pozitív hatással van az idegrendszer működésére is.
Összetevők:
vörösáfonya, cukor, napraforgóolaj
Allergének:
Nyomokban tartalmazhat: Földimogyoró, Diófélék, Szezámmag
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia 1459 kJ/344 kCal
Zsír 1,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 81 g
- amelyből cukor 67 g
Fehérje 0,2 g
Só 0,2 g
Tárolás:
Száraz hűvös helyen.
Származási hely: USA
Forrás: gyártó/forgalmazó 2020 október