Mazsolára, szárított papayára emlékeztető, jellegzetes íze nagyon jól passzol reggelikhez, főételekhez, desszertekhez, egyszóval mindenhez. Bolondítsa meg fogásait ezzel a GMO mentes gyümölccsel, mely a diéták eredményességét is támogatja.Az édes és egyben kesernyés N&Z GOJI BOGYÓ elnevezései az évek során csak gyarapodtak. Ne tévesszen meg minket, ha kínai ördögcérnáról, lícium gyümölcsről vagy farkasbogyóról, netán hko-ról olvasunk, ugyanis mindegyik ezt a piros bogyót jelzi.
A goji kifejezést valóban könnyebben ejtjük ki, mint eredeti nevét: Gou Qi Zi. ,,Mikor együk, mikor ne együk" kérdésre, ellene szóló érvként csupán egy kínai mondás utal: ha valaki hosszú útra indul otthonától, abban az esetben ne fogyasszon a gojiból. Úgy tartották, hatással lehet szexuális vágyunkra. Azon a Ningxia síkságon termesztik, ahol kimutatások szerint az emberek átlagéletkora a legmagasabb a Földön. Akár a négy méter magasságot is elérheti, világhódító útját az emberek örök fiatalság utáni vágyának köszönheti. Az afrodiziákumként számon tartott gyümölcs a hűvösebb klímájú területeket kedveli: Tibetben, Kínában és más ázsiai országokban is fellelhető.
Érdekesség, hogy ennek az egzotikus növénynek rokona hazánkban már a török időkben meghonosodott, nálunk ördögcérnaként ismeretes a gyakran vadon élő kultúrnövény. Írásos feljegyzések szerint a kínaiak életében egészen az első századik visszanyúló, gyógyászati múlttal rendelkezik. A hosszú, boldog életet, a jó egészséget, a jin energia fokozását tulajdonították az ehető termésnek. Hittek abban, hogy a pirosan fénylő bogyó nem csak az általános gyengeség, rosszullét és a depresszió ellen hatásos, hanem meghosszabbítja az életet és segíti a máj, vese működését, valamint hozzájárul a szem egészségéhez. Rendkívül jól alkalmazkodik az időjárás körülményeihez. Szívóssága, ellenálló képessége megmutatkozik abban, hogy nagyon jól bírja a hideget, akár a -25C-ot is! Nagyszerű választás a N&Z GOJI BOGYÓ, ha csökkenteni szeretnénk a telített zsírok szervezetbe történő bevitelét: ez az ázsiai, ehető gyümölcs ugyanis mentes azoktól.
Összetevők:
szárított goji bogyó (lycium), tartósítószer (kén-dioxid)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1500 kJ/ 358,5 kcal
Zsír: 5 g
- amelyből telített zsírok: 0 g
Szénhidrát: 68 g
- amelyből cukrok: 54 g
Fehérje: 14,3 g
Só: 0,075 g
Felhasználás:
Csipegessük nassolnivalóként, ízesítsük salátáinkat, halételeinket, leveseinket. Önmagában fogyasztva javasolt reggel és este fogyasztanunk belőle. Turmixokhoz, müzlihez vagy kásákhoz, különböző köretekhez is kitűnő alapanyag. Készítsen kínai, csirkés húslevest, egyedi ízét a tálalás előtt hozzáadott goji bogyó hozza meg igazán. Mennyeien finom fehércsokoládés desszertekhez is. Ínyenceknek ajánljuk a gyümölccsel készített répatortát vagy muffint kipróbálni! A készített fogások mellett ízesítse italait, teáit is ezzel a különleges, szárított alapanyaggal. A goji bogyó fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tárolás:
Száraz, jól szellőző helyen, védve az erős napfénytől, maximum 25C -on.
Származási ország: Kína
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 április