A finomítatlan nádcukor kitűnő aromát kölcsönöz az ételek ízének. Használható sütemények és kalácsok készítéséhez, valamint édesítőszerként egy csésze kávéhoz, teához vagy koktélokhoz.
A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia 1695 kJ / 399 kcal
Zsír 0 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 99,4 g
- amelyből cukrok 99,4 g
Fehérje 0,2 g
Só 0 g
Tárolás:
Hőtől védett, száraz helyen tárolandó.