A magyar konyha fokhagyma nélkül el sem képzelhető. Hazánkban nagyban termesztik és az egész világon kedvelt kiváló minősége és különlegesen érdekes ízjavító hatása miatt.
A fokhagymának egyes ókori népek különös varázserőt tulajdonítottak s gerezdjeit amulettként hordták a nyakukban. Később a különféle kuruzslószerekkel együtt orvosságként is használták. A Balkánon úgy tartották, hogy a fokhagyma fogyasztása megvéd a vérszívó vámpírok harapásától.
A modern orvostudomány igazolta érelmeszesedés elleni, emésztést elősegítő, vérnyomáscsökkentő hatását. Jellegzetes illatát egy kén tartalmú anyag, az allicin adja, amely a gerezdek összeaprítása után alliinné alakul át.
Összetevők:
fokhagyma
Nettó tömeg 20 gramm
Felhasználás:
Ajánljuk pácokhoz, ragukhoz.
Származási hely: Kína
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus