A magyar konyha az édes íz finom egyensúlyáról ismert. A Kotányi Édes-nemes paprika pedig tökéletes kiegészítője lesz kulináris alkotásainak. Az édes-nemes paprika enyhén gyümölcsös, kissé fűszeres íze generációk óta a családok kedvence. Az „édes” szó nem az őrlemény édességére utal, csupán azt jelenti, hogy a paprika nem túl csípős.
Magyaros ételekhez kiváló.
Összetevők:
paprika (édes)
Tápértéktartalom 100g-ban:
Energia 1394 kJ/336 kcal
Zsír 13 g
- ebből telített zsírsavak 2,1 g
Szénhidrát 21 g
- ebből cukor 13 g
Fehérje 15 g
Felhasználás:
Magas cukortartalma miatt a paprika sütés közben könnyen megéghet, és keserű ízt kaphat. Ezt úgy előzhetjük meg, ha a paprikát a még forró zsiradékba vagy rántásba szórjuk, majd levesszük az edényt a tűzről. A paprikás alapot ezután folyadék, hús vagy burgonya hozzáadásával lazíthatjuk fel. A fűszerpaprikát sötét helyen, légmentesen záródó dobozban célszerű tárolni, hogy minél tovább megőrizze színét és zamatát. A paprika enyhe sűrítő hatással bír, így nem csupán csodálatos piros színt és finom zamatot ad a leveseknek és szószoknak, hanem az ételek sűrítéséhez is használható. A gulyás és a különféle halas és húsos fogások mellett a paprika a csípős és kevésbé csípős ragukhoz is tökéletes választás.
TIPP!
A fűszerpaprika aromája és színe forró zsiradékhoz adva érvényesül a legjobban – a már kész ételre szórva nem lesz ugyanaz a végeredmény.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó! Csomagolástól számítva bontatlanul, száraz helyen 8 hónapig tárolható.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 május