KOTÁNYI SZEGEDI PAPRIKA ÉDES ŐRÖLT 80G
KOTÁNYI SZEGEDI PAPRIKA ÉDES ŐRÖLT 80G

KOTÁNYI SZEGEDI PAPRIKA ÉDES ŐRÖLT 80G

3.126 Ft
Termékkód: 46882
Kiszerelés: 80 g
Egységár: 39.075 Ft / kg
31 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
10 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes

A magyar konyha az édes íz finom egyensúlyáról ismert. A Kotányi Édes-nemes paprika pedig tökéletes kiegészítője lesz kulináris alkotásainak. Az édes-nemes paprika enyhén gyümölcsös, kissé fűszeres íze generációk óta a családok kedvence. Az „édes” szó nem az őrlemény édességére utal, csupán azt jelenti, hogy a paprika nem túl csípős.

Magyaros ételekhez kiváló.

Összetevők:
paprika (édes)

Tápértéktartalom 100g-ban:
Energia 1394 kJ/336 kcal
Zsír 13 g
 - ebből telített zsírsavak 2,1 g
Szénhidrát 21 g
 - ebből cukor 13 g
Fehérje 15 g

Felhasználás:
Magas cukortartalma miatt a paprika sütés közben könnyen megéghet, és keserű ízt kaphat. Ezt úgy előzhetjük meg, ha a paprikát a még forró zsiradékba vagy rántásba szórjuk, majd levesszük az edényt a tűzről. A paprikás alapot ezután folyadék, hús vagy burgonya hozzáadásával lazíthatjuk fel. A fűszerpaprikát sötét helyen, légmentesen záródó dobozban célszerű tárolni, hogy minél tovább megőrizze színét és zamatát. A paprika enyhe sűrítő hatással bír, így nem csupán csodálatos piros színt és finom zamatot ad a leveseknek és szószoknak, hanem az ételek sűrítéséhez is használható. A gulyás és a különféle halas és húsos fogások mellett a paprika a csípős és kevésbé csípős ragukhoz is tökéletes választás.

TIPP!
A fűszerpaprika aromája és színe forró zsiradékhoz adva érvényesül a legjobban – a már kész ételre szórva nem lesz ugyanaz a végeredmény.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó! Csomagolástól számítva bontatlanul, száraz helyen 8 hónapig tárolható.

Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 május

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.