Az étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátrium-hidrogén-karbonát rendkívül széles körben használható a háztartásban:
- jól használható süteményekhez, tésztákhoz sütőpor helyett,
- vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású, nagyszerű segítő gyomorégés esetén,
- használhatjuk kávé-, tea- és zsírfoltok eltávolítására,
- a vízzel együtt készített pasztát felhasználhatjuk tisztításra (pl. sütők, fugák, fényes felületek),
- citromlével természetes fogkrém készíthető belőle, fertőtlenítő hatását kihasználva takarításhoz és áztatáshoz használhatjuk,
- csinálhatunk vele lábfürdőt, sokat segíthet meghűléses betegségeknél.
Összetevők:
100% nátrium-hidrogén-karbonát.
Felhasználás:
- Főzéshez: ha a leveshez 1 kiskanál szódabikarbónát teszünk, a zöldségek megőrzik élénk színüket.
- Süteményekhez: helyettesíthetjük vele a sütőport, így a tészta könnyű és szép egyeletes lesz.
- Gyomorégésre, puffadásra: 1 tk. szódabikarbónát egy pohár vízben elkeverve csökkenthetjük a tüneteket. 1 hétnél tovább ne alkalmazzuk.
- Fehérítő „fogkrém” készítéséhez: 2 tk. szódabikarbónából, 1 tk. citromléből és vízből készítsünk pépet, mossunk vele fogat, majd öblítsük ki a szánkat.
Felhasználható háztartási célokra is!
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Bosznia-Hercegovina
Forrás:gyártó/forgalamzó 2023 október