Az ásványi anyagokban gazdag Himalája fekete só a kősó és a tengeri só kiváló alternatívája, igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek. Fekete-barna tömbökben bányásszák, az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Fekete színét vasoxid tartalmának köszönheti.
Íze nagyon hasonlít a tojás ízéhez, ezért szokták annak helyettesítésére is használni.
Összetevők:
himalájai fekete só (kala Namak).
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 0 KJ / 0 Kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 92,8 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Pakisztán
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. július