A Dél-Amerikában őshonos Quinoa magját - a rizshez és köleshez hasonlóan - gabonamagvak kiváltására (nem tartalmaz glutént), köretek, kásák, töltelékek készítésére ajánljuk.
Értékes fehérjeforrás, ugyanakkor ásványi anyag tartalma is jelentős. Tömegének akár háromszorosára duzzad, kiadós és gazdaságos.
Összetétel:
Quinoa (Chenopodium quinoa) mag.
Átlagos tápanyagérték 100 g termékben:
Energia: 1647 kJ / 392 kcal
Zsír: 5,2g
- ebből telített zsírsavak 1,0g
Szénhidrát: 67,8g
- ebből cukor: 1,6g
Rost: 7,1 g
Fehérje: 14,4g
Só*: 0,021g
*A quinoa mag kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Felhasználás:
Alapos öblítés után főzze 10-15 percig kétszeres mennyiségű vízben, vagy tejben. Sós, vagy édes ételekhez egyaránt alkalmas.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Gyártó/forgalmazó:
BGB Interherb Kft.
További információ: www.benefittreform.hu
Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 január