A zab Közép-Európában őshonos. Vízzel főzve kását készítenek belőle. A zab a leggazdagabb fehérje forrás a gabonák között és igen könnyen elkészíthető.
A zabliszt, a zablepény, ( a haggis) skót nemzeti étel. A zabételek nem fekszik meg a gyomrot,és nem telítik el az embert. Rosttartalmánál fogva a zab elősegíti az emésztési folyamatokat, nyálkaképző anyagai védő hatással van a szervezete gyomorfalára.
Összetevők:
zab (hántolt, hőkezelt)
Allergének:
Glutént, földimogyorót és szezámmagot is felhasználó üzemben készült!
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1570 kJ (373 kcal)
Zsír 6,9 g
- amelyből telített zsírsavak 1,1 g
Szénhidrát 60,9 g
- amelyből cukrok 1,3 g
Fehérje 13,2 g
Só 0,01 g
Kalcium 55mg
Foszfor 320mg
Vas 4,6mg
Nátrium 10 mg
B1-B2 vitamint és niacint tartalmaz.
Kiszerelés: 500 g
Felhasználási javaslat:
Köretként is fogyasztható.
Főzés: kétszeres mennyiségű vízben.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen!
Származási hely:
Németország, Szlovákia
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. szeptember