Török búza, török rizs, bulgur... ha bármelyiket is hallottad vagy ismered, akkor valójában mindet ismered, hiszen a három név egy ételt takar!
Ez egy finom gabonaféle, mely egy rostban gazdag búzatöret. Törökországban és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, de fogyasztják Dél-Európában, Indiában és egyre gyakrabban hazánkban is. A búzaszemeket a teljes érés előtt betakarítják, meghántolják, majd párolják és kiszárítják. Sok helyen ezt még napon teszik. A száradás után a szemeket durvára törik. Az előzetes párolásnak köszönhetően a bulgur igen gyorsan megfő, akár leforrázni is elég.
Összetevők:
szárított zöld búzatöret /szárított, darabokra tört búza.
Allergének:
Glutént tartalmaz. A termék földimogyorót és szezámot feldolgozó üzemben van csomagolva!
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: 1688 kJ/400 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 76 g
- amelyből cukrok 0,4 g
Rost 18 g
Fehérje 12 g
Só 0,02 g
Felhasználás:
Felhasználhatod köretekhez, főtt ételek, illetve saláták elkészítéséhez is!
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 április