Ettél már falafelt? Tudod miből készül? Bizony, csicseriborsóból! Máshol találkoztál már vele? Ha nem, itt az ideje, hogy beszerezd és összeismerkedjetek!
A vegetáriánusok körében igen népszerű, azonban nem csak nekik jó választás, hiszen nagyon egészséges és vitaminokban gazdag. Alapanyagként szolgál a humusz, valamint a falafel elkészítéséhez, de nagyon finom salátákban, currykben és levesekben is. Lisztjéből lepény készülhet.
Az olasz, a görög, az indiai, az arab, a spanyol és a portugál konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, de itthon is kezd népszerűvé válni. Érdemes fogyasztani, mert rosttartalma kiemelkedően magas, gazdag fehérjében és igen jelentős a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma.
Összetevők:
csicseriborsó
Allergénmentes.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1412 kJ (336 kcal)
Zsír: 5,9 g
- ebből telített: 1,2 g
Szénhidrát: 44 g
- ebből cukrok: 3,2 g
Fehérje: 19 g
Só: 0,06 g
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: EU
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 április