A Ferenc József keserűvíz elsősorban kíméletes hashajtásra, valamint enyhe bélgyulladás kezelésére alkalmas.
Összetételében a legfontosabb két alkotóelem a glaubersó és a keserűsó. Az emberi szervezetre gyakorolt hatását e két só határozza meg, A keserűsós gyógyvíz azonban nemcsak a székrekedés befolyásolására használható, hanem a székrekedés következtében kifejlődött aranyérbetegség kezelésére is, valamint a székelés szabályozására, a végbél és alhasi szervek fájdalmas székeléssel járó megbetegedéseiben, sérv esetén.
A keserűvíz rendszeres fogyasztása eredményeként felgyorsult bélmozgás következtében gyorsabban halad át a bélcsatornán a táplálékok fehérje- és zsírtartalma, és kevesebb szívódik fel ezekből a szervezetbe, ezért célszerű a gyógyvizet nem közvetlenül étkezés előtt vagy után, hanem éhgyomorra elfogyasztani.
Fogyókúra kiegészítőként, vagy elhízás ellen alkalmazva viszont, éppen a fenti hatás miatt a főétkezések után érdemes a gyógyvizet fogyasztani.
Hatásosan alkalmazható még egyes epehólyag- és májbetegségek betegségek kezelésére, epekőképződés megelőzésére, cukorbetegségben.
Ásványianyag-tartalom (mg/l)
Összes oldott ásványi anyag: 19700 mg/l.
Forrás: gyártó/forgalmazó