Bár a Coffea növény-nemzetség nagy létszámú, csak két jelentős tagjának terméséből készítenek kávét: az arab kávéból (Coffea arabica) és a Coffea robustából.
A Coffea arabica adja a jobb kávéalapanyagot, de kényesebb a robustánál, termesztése sok körültekintést és gondosságot igényel. A kávécserjék fejlődéséhez a tökéletes feltételeket csak 900 méter feletti trópusi területeken lehet biztosítani, hiszen nélkülözhetetlen számukra a termékeny talaj, a nagy és egyenletes csapadékmennyiség és a 15-24C közötti hőmérséklet. Az arabica adja a kereskedelemben kapható kávé 75%-át.
Összetevők:
100 % Arabica kávé
Elkészítés:
Tegyél egy kávéskanálnyi instant kávét a csészédbe, majd öntsd fel forró vízzel. Édesítsd ízlésed szerint.
Származási hely: Lengyelország