A Gabiyo áfonyalekvárt a hagyományostól eltérő módon, nem kristálycukorral készítjük. Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tudtad, hogy áfonyalekvárunk tartósítószert sem tartalmaz. Sűrítésre pektint használtunk, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb áfonyaszemek zamatát találod az üvegekben.
Összetevők:
áfonya (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.
100 g termék 50 g áfonya felhasználásával készült.
Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia 423 kJ / 100 kcal
Zsír 0,5g
- amelyből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát 23g
- amelyből cukrok 20,3g
Rost 2g
Fehérje 0,4g
Só 0,02g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2023. március