A Gabiyo eperlekvárt a hagyományostól eltérő módon, nem kristálycukorral készítjük. Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Sűrítésre pektint használtunk, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb szamócák zamatát találod az üvegekben.
Összetevők:
eper (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.
100 g termék 50 g eper felhasználásával készült.
Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia 434 kJ / 102 kcal
Zsír 0,5g
- amelyből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát 24g
- amelyből cukrok 21,1g
Rost 1,7g
Fehérje 0,4g
Só 0,02g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. március