A fekete bab gazdag rostokban, vitaminokban, fehérjében, alacsony zsír és nátrium tartalmú. Cukorbetegeknek és gluténérzékenyeknek is ajánlott. Fehérjetartalma: 21,6g / 100g
A fekete bab fogyasztása kifejezetten egészséges:
Összetevők:
feketebab, víz, só
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 410kJ/98kcal
Zsír 0,7 g
Szénhidrát 12,3 g
Fehérje 7 g
Só 0,27 g
Rost 6,9 g
Felhasználás:
A fekete babot előszeretettel használják Indiában dhal-ok alapanyagaként. Felhasználható köretek, főzelékek mexikói ételek elkészítéséhez is.
Tárolás:
Hűvös, fényvédett helyen tárolandó.
Felbontás után tartsa hűtőszekrényben, nem fémes edényben és 3 napon belül fogyassza el.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 november