A rizspapírt használhatjuk különböző tekercsek (tavaszi és nyári tekercs) elkészítéséhez, de felhasználhatjuk saját ötleteink alapján is. Fehér rizslisztből, tápiókalisztből, sóból és vízből áll, ezért a gluténérzékenyek is bátran használhatják.
Ehető rizspapír
A rizspapírt tavaszi tekercs készítéséhez használhatjuk. A rizspapírt használhatjuk különböző tekercsek (tavaszi és nyári tekercs) elkészítéséhez, de felhasználhatjuk saját ötleteink alapján is.
Fehér rizslisztből, tápiókalisztből, sóból és vízből áll, ezért a gluténérzékenyek is bátran használhatják. A tápiókaliszttől a rizspapír ragadós és lágy lesz. Szárazon, ropogós és törékeny állapotban árusítják.
Forró vízbe rakva válik puhává és formázhatóvá. Csak annyi lapot nedvesítsünk be, amennyit felhasználunk. Ha a lap nem elég lágy, várni kell egy kis időt amíg megpuhul. Ha kiszáradt, és nem hajlik vagyis könnyen törik, kézzel kell benedvesíteni kissé. Sütéskor meg kell várni, amíg feljön az olaj felszínére és úgy megfordítani (figyeljünk sütés közben, hogy ne érjenek egymáshoz a tekercsek mert összeragadnak).
Összetevők:
tápióka keményítő, rizsliszt, víz, só.
Átlagos tápérték adatok 100g termékekben:
Energia 1424 kJ/340 kcal
Zsír 0,17g
- amelyből telített zsírsavak 0,12g
Szénhidrát 84g
- amelyből cukrok 2,8g
Fehérje 0,4g
Só 0,68g
Tárolás:
Hűvös, fényvédett helyen tárolandó.
Felbontás után tartsa hűtőszekrényben, nem fémes edényben és 3 napon belül fogyassza el.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 november