Az Agar-agar tengeri vörösmoszatokból nyert sütő és gélképző anyag. Már kis mennyiség is erős gélt képez, amely melegítés hatására is stabil marad. A zselatinnal ellentétben nincs kalóriaértéke, nem olvad könnyen és szilárdabb szerkezetű. Felhasználható feldolgozott ökológiai élelmiszerek előállításához is.
Jótékony hatása van a májra és serkenti az emésztést, illetve kiváló kalcium- és vasforrás.
Tápanyagtartalom 100g-ban:
Energiatartalom 720kJ/172kcal
Zsír 0,1g
- ebből telített zsírsav 0,1g
Szénhidrát 0,4g
Fehérje 0,1g
Rost 86g
Felhasználási javaslat:
Használhatjuk lekvárok, növényi aszpik, vagy édességek készítéséhez is.
Tárolás:
A termék gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen tartandó!
Figyelmeztetés:
Túlzott fogyasztása enyhe hasmenéssel járhat!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 július