A Tojásfehérje por használata nagyon előnyös édesipari termékek, pékáruk, húskészítmények előállításánál.
Összetevők:
Tojásfehérje por (fél kg kb 120-130 db tojásból készül)
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energiatartalom 2 050 kJ/480 kcal
Zsírtartalom 0 g
- ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát tartalom 6,0 g
- ebből cukrok 4 g
Élelmi rost 0 g
Fehérjetartalom 83,0 g
Só 3,8 g (irodalmi adat)
Egyéb adatok:
Transz zsírsavak (TFA) 0,1 g/100 g
Felhasználási javaslat:
Visszahígítással: 1 tömegrész Tojásfehérje por, 8 tömegrész ivóvízzel történő egyenletes, csomómentes elkeverésével javasolt.
Tárolás:
Hűvös, száraz, direkt napsugárzástól védett helyen.
Minőségét megőrzi: 24 hónapig.
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. október