Az őrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más értékes hatóanyagok természetes formában jutnak a szervezetünkbe. Így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez.
A csipkebogyó magjainak őrlésével előállított liszt, ugyanis nemcsak kiemelkedő C-vitamin tartalommal bír, de vitaminok (retinol), ásványi anyagok, antioxidánsok (likopin, béta-karotin) és esszenciális zsírsavak (linolsav- omega6, linolénsav-omega3) természetes forrása is.
A csipkebogyómag őrlemény rendszeres fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló-képességét, immunerősítő, gyulladásgátló és antibiotikus hatását nem csak a hideg időben jelentkező meghűlés-megfázás kezelésében, de annak megelőzésében, illetve fizikai-szellemi erőnlétet fokozó, roboláló kúrák esetén is eredményesen aknázhatjuk ki.
Kellemes savanykás íze (magas C-vitamin tartalom!) széles körű felhasználást tesz lehetővé a család minden tagjának, a kisgyermekektől kezdődően az idősebb családtagokig mindenki szívesen fogyassza.
Miért fontos és hasznos a csipkebogyó?
Összetétel:
100% csipkebogyómag-liszt
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 644 kJ / 153 kcal
Zsír 6,0 g
- amelyből telített zsírok 1,7 g
Szénhidrát 15 g
- amelyből cukrok 3,3 g
Fehérje 9,8 g
Só 0 g
Felhasználási javaslat:
1-2 teáskanálnyi port keverjen el 2-3 dl folyadékban (víz, gyümölcslé, joghurt), de akár a reggeli müzlihez is hozzákeverhető. Joghurttal, gyümölcslével fogyaszthatjuk, íze kellemes, savanykás. Sütemények készítéséhez is ajánljuk.
Külsőleg:
1 teáskanál hidegen sajtolt növényi olajban (csipkebogyómag olaj, szőlőmag olaj), keverjen el ugyanannyi csipkebogyómag őrleményt, vékony rétegben kenje fel a bőrre, majd 10 perc hatóidő eltelte után, radírozó mozdulatokkal dörzsölje át a bőrt, végül langyos vízzel öblítsd le.
Tárolás:
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 március