Segítség a konyhában... saját őrlésből.
A rizs az egyik legősibb gabonánk.
Felhasználása igen sokrétű. Lisztként, főzelékek levesek sűrítésére, szószok mártások előállításánál használhatjuk. Hagyományos és reformtáplálkozásba egyaránt beilleszhetjük.
Összetevők:
Rizs (EU)
Allergének:
A termék szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1456,72 KJ/ 348 kcal
Fehérje: 8,0 g,
Zsír: 0,3 g,
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 78,0 g,
- amelyből cukrok: 0,0 g,
Só: 0,0 g
Nettó tömeg: 1000g
Felhasználás:
A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta is készülhet belőle. Szószok sűrítésére is alkalmas. Előnye, hogy sütés során nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik.
Származási hely: EU
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2024.