Bizonyára Te is találkoztál már az áruházak polcain durum tésztákkal. Te is elgondolkoztál rajta mi a durum és miért jó? Segítünk!
A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.
A durumbúzaliszt kiváló alapanyag tészták készítéséhez, mivel a belőle készült tészta könnyen kezelhető és könnyen formálható. Palacsinta és pizzatészták készítéséhez is tökéletes alapanyag.
A hagyományos lisztekkel ellentétben a durumlisztben található keményítő lassabban bomlik le és glikémiás indexe is alacsonyabb. Kenyérsütéshez, tészták, sütemények készítéséhez. Főzelékek sűrítésére is használható!
Próbáld ki Te is kedvenc ételeid elkészítéséhez!
Összetevők:
durumbúza liszt*.
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Allergének:
Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1557 kJ / 368 KCAL
Zsír: 2,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 67 g
- amelyből cukrok: 5 g
Só: 0,02 g
Fehérje: 15 g
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2020. szeptember