Te milyen lisztet fogyasztasz? Búza? Durum? Tönköly? Sima, esetleg teljeskiőrlésű? Tudod mi a különbség köztük? A teljes kiőrlésű lisztekben a gabonamag három összetevője közül mindet hasznosítjuk: a gabona magját, a külső korparészét és csíráját. Ezáltal a bennük található rostanyag, E- és B-vitaminok, vas, magnézium, szelén és cink is hasznosulni tud. A finomított lisztekben a szemeket egészen finomra őrlik, amelyek így a bennük található tápanyagok egy részét elvesztik, azonban előnyük, hogy hosszabb ideig eltarthatóak. Mi mégis a teljeskiőrlésű változatot javasoljuk, hiszen abban a teljes ásványi anyag és tápanyagtartalom fellelhető. Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez!
Összetevők:
búzaliszt*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Allergén:
Glutén
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1454 kj / 343 kcal,
Zsír: 2,4 g,
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g,
Szénhidrát: 65 g,
- amelyből cukrok: 3,1 g,
Só: 0,03 g,
Fehérje: 13 g
Felhasználás:
Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez.
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Jogi szabályozás: Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2023